Nyolcan a motorvonattenderen

iho/vasút   ·   2012.12.11. 11:42

A MÁV-Start negyvenkét, a GYSEV hat korszerű villamos motorvonat beszerzését tűzte ki novemberben kiírt tenderén. Az uniós forrásból finanszírozott beszerzés összege egyelőre nem ismert, a jelentkezők skálája viszint igen széles, nem egy közülük már szállított Magyarországra járműveket.

A rendszerdokumentumokat megvásárlók között szerepel az Ansaldo, amely több vidéki város villamostenderén is részt vett, a Magyarországon (Dunakeszi) jelen lévő, a Talent motorvonatokat szállító Bombardier, a magyar vasútvonalakon személykocsikkal jelen lévő spanyol CAF, a MÁV-nak már hatvan motorvonatot szállított, szolnoki gyártóüzemével az előállításban is részt vevő Stadler (jelentkezésüket szerkesztőségünk kérdésére a cégnél megerősítették).

Jelentkezett a Desiro motorvonatok gyártója, a Siemens, a szegedi villamosokat szállító PESA, és a szintén lengyel Newag. A miskolci villamostenderen győztes Škoda is indul a versenyen.

Szakmai körök szerint a CAF árképzése a legkedvezőbb, a spanyol cég a Stadlerrel áll komoly versenyben több európai piacon.

Az ajánlatokat január 3-ig kell beadni, a járművek leszállításának határideje 2015 szeptembere – írja a Napi Gazdaság.

Kapcsolódó hírek