Nyugati: belső vizsgálat a karbantartást követő meghibásodások miatt

iho/vasút   ·   2021.07.19. 18:00
00_nyugati_not_ready

A Nyugati pályaudvaron a szombaton befejezett egy hónapos karbantartást követően, vasárnap hajnal óta több váltóállítási, biztosítóberendezési hiba nehezítette a forgalomszervezést.

Az utasok biztonsága miatt az ország egyik legforgalmasabb pályaudvarán csökkentett kapacitással tartják fenn a közlekedést, nem tudják fogadni és indítani az összes a vonatot.

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója azonnal belső vizsgálatot rendel el a történtek okainak tisztázása érdekében. A vasúttársaság a Nyugati pályaudvart érintő vonalakon utazók elnézését kéri az átmeneti forgalmi fennakadások, késések és kényelmetlenségek miatt! A MÁV a menetrend szerinti közlekedés mielőbbi visszaállítására törekszik.

Ismert, beszámoltunk mi is arról, hogy július17-én szombat éjjel véget ér a karbantartás és a veresi vonal kivételével visszaáll a karbantartás előtti forgalmi rend. Majd vasárnap reggel mégis közleményben kellett tudatnia a MÁV-nak, hogy:

„a Nyugati pályaudvaron több munkálat még nem fejeződött be, így vasárnap reggeltől a megszokotthoz képest kevesebb vonatot tud fogadni az állomás. A végleges átadásig kisebb kapacitással működik a pályaudvar, a vonatforgalmat is korlátozták a munkálatok mielőbbi befejezése érdekében.”

Délután ezt úgy frissítették, hogy

„a reggel bevezetett közlekedési rend vasárnap este is érvényes, de több vonat már a teljes útvonalon közlekedik.”

Majd ma hajnalban végül ezt közölték:

„hétfőn hajnaltól nincsenek menetrendi korlátozások a Nyugati pályaudvar vonatközlekedésében, valamennyi vonat közlekedik zavartalanul, menetrend szerint.”

Nézzék meg újra Vörös Attila átadáskor készített fotóit!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek