Öt halott, ötven sebesült: Amtrak-szerelvény siklott Philadelphiánál

iho/biztos út   ·   2015.05.13. 10:55
amtrak_baleset0

A szerencsétlenségnek öt halálos áldozata van, a mentők eddig ötven embert szállítottak kórházba, közülük hatnak kritikus az állapota. Az Amtrak Northeast Regional Train szerelvénye 188-as számú szerelvénye 238 utassal és 5 főnyi személyzettel Washingtonból New Yorkba tartott, amikor Philadelphia közelében, Port Richmondnál a Frankford Junctionben megtörtént a baleset. A szerencsétlenség a keleti part egyik legforgalmasabb vonalán okoz komoly fennakadásokat: rengetegen utaznak ezekkel a vonatokkal Washington és Boston között.

A mentés képei az elátkozott átjárónál. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Daily Mail)

A legtöbb halálos áldozatot követelő Amtrak-baleset 1993 szeptemberében történt. Egy vontatóhajó ütközött egy hídnak, pont akkor, amikor egy szerelvény haladt át rajta. A Mobile-ban, Alabamában történt balesetben negyvenheten vesztették életüket.

A hatóság vizsgálják a körülményeket, azt egyelőre még nem sikerült kideríteni, miért hajtott az autós a sínekre, de a terrorcselekményt már kizárták a lehetséges okok közül.

A kereszteződés mindenesetre híres, hírhedt átjáró: 1943-ban egy itt történt balesetben hetvenkilencen vesztették életüket.

– Nem volt semmi különös az úton, aztán elszabadult a pokol: minden repülni kezdett: laptopok, telefonok, majd az utasok is – nyilatkozta az egyik túlélő a CNN-nek. A balesetben a mozdony és hét kocsi siklott, sőt, fejre is álltak. A mentés és a pálya helyreállítása jelenleg is tart, de egyelőre nem merik megtippelni, mikor állhat helyre a vasúti közlekedés a vonalon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek