Öt perccel rövidebb az intercityk menetideje Sopron és Budapest között

iho/vasút   ·   2016.12.16. 11:26
400px_gysev_ic_obb

A GYSEV Zrt. szeptemberben jelentette be, hogy ősszel forgalomba állítja az ÖBB-től használtan vásárolt, majd felújított intercity-kocsijait. A Sopron és Budapest között korábban közlekedő intercity-kocsik többsége száznegyven kilométer per órás maximális sebességre volt alkalmas. A felújított kocsikkal közlekedő intercity-vonatok viszont már elérhetik a Győr-Budapest vonalon a maximális, százhatvan kilométer per órás sebességet. Ennek köszönhetően csökkent öt perccel a menetidő a Sopron–Budapest intercity-közlekedésben. A Sopron–Budapest viszonylatban közlekedő IC-k indulási ideje nem változott, viszont öt perccel korábban érkeznek meg Budapest Keleti pályaudvarra. A Budapestről Sopronba közlekedő intercityk pedig az eddigiekhez képest öt perccel később indulnak, a vonatok érkezési ideje nem változott.

Az ÖBB-től használtan vásárolt IC-kocsik forgalomba állításával a GYSEV soproni intercityjei is már százhatvannal mehetnek, öt percet csökkentve a menetidőn (fotó: GYSEV Zrt.)

További változás a december tizenegyedikei menetrendváltás óta, hogy a 2016-os évben villamosított, Szombathely–Zalaszentiván szakaszon is megjelentek a Flirt-motorvonatok: egy pár vonat Szombathely–Zalaszentiván, három pár pedig Szombathely–Zalaegerszeg között közlekedik. A Sopron és Pécs között közlekedő, 8902-es számú személyvonat december 11-től Sopronkövesden is megáll.

Mivel több, kisebb módosítás is történt az új menetrendi évtől, a vasúttársaság kéri utasaitól, hogy az utazás megkezdése előtt tájékozódjanak a www.gysev.hu honlapon.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek