Pályaépítések a fővárosban

iho   ·   2013.04.17. 08:06

A késő tavaszi–nyári vágányzárak sorát Pesterzsébeten nyitják meg: május 2.–június 2. között a Nagysándor József utcában, a Jókai Mór utcában, valamint a Határ úti végállomás környékén lesz pályafelújítás, ez az 51-es és az 52-es villamosok közlekedését érinti.

Júniusban a Széll Kálmán tér–Déli pályaudvar szakaszon, a Krisztina körúti vágányokon dolgoznak majd, a 18-as, 59-es, 61-es villamosok forgalmában várható korlátozás. A harmadik negyedévben közös tömegközlekedési sávot jelölnek ki a  villamossíneken a Magyar Jakobinusok tere és az Attila út között.

Folytatódik a Nagykörút vágányainak részleges felújítása: július 1–26. között az Oktogontól a Blaha Lujza térig, július 27-től augusztus 19-ig a Corvin negyed és a dél-budai végállomások között várható pótlásos vágányzár.

Szintén július 27.–augusztus 19. között újítják fel a Fehérvári úton a Fővárosi Művelődési Ház előtti megrongálódott pályát, a 18-as, 41-es, 47-es villamosok két szakaszra osztva közlekednek.

A nyári munkákat a zuglói Erzsébet királyné útján fejezik be: a Rákos-patak és a Miskolci utca között, továbbá Pestújhelyen a Kolozsvár utcában, valamint Újpalotán végeznek felújításokat augusztus 21.–szeptember 2. között. Itt a 62-es és 69-es villamosok forgalmában várható korlátozás.

Kapcsolódó hírek