Pályafelújítás a BKV villamos vonalain

MTI   ·   2012.03.07. 17:53

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV tájékoztatása szerint a 3-as, a 4-es és 6-os, a 69-es, a 28A és a 37A jelzésű, valamint a 14-es villamos vonalán végeznek helyreállítási munkákat. A fenntartó jellegű munkákat az úgynevezett hullámos sínkopások megjelenése tette szükségessé. A további állapotromlást megakadályozó eljárással nemcsak a sínek élettartama nő, de az zaj- és rezgéscsökkentési funkciót is ellát. A felújítás miatt az érintett vonalakon változik a közlekedési rend.

Március 8-ára, 13-ára, 14-ére, majd 27-ére virradó éjszaka, 0 óra és 4 óra között a 4-es és 6-os villamos vonalán végzik el a felújításokat, ezértezeken az éjszakákon a 6-os villamosok helyett 6V jelzéssel pótlóbusz szállítja majd az utasokat.

A 14-es villamos vonalán március 8-án, csütörtökön este 10 órától üzemzárásig dolgoznak , a villamospótlók Rákospalota-Újpest vasútállomás és Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak között járnak majd.

Március 9-én, péntek este a 3-as villamos vonalán a Mexikói út és a Nagy Lajos király útja között, a 69-es vonalának pedig a teljes hosszán pótlóbuszok járnak.

A 28A és a 37A jelzésű villamos vonalán, a Népszínház utcában, a II. János Pál pápa tér és a Teleki László tér között március 7-én, szerdán, valamint március 12-én és 13-án, este 8 óra és üzemzárás között végzik a munkákat. Ezeken a napokon este a villamosok a Keleti pályaudvar felé mennek, a Blaha Lujza tér és az Orczy tér között pótlóbuszok közlekednek.

Kapcsolódó hírek