Pályakarbantartások miatt hétvégétől változik a 19-es, 49-es és a 28-as, 37-es villamosok közlekedése

iho/vasút   ·   2023.06.14. 15:00
00_palyakarbantartas2306

Június 17-én indulnak a munkák, buszok közlekedését is érintik a felújítások.

19/49: rövidítés

Karbantartják a vágányokat a Bartók Béla út külső szakaszán, ezért június 17-e és július 9-e között a 19-es és a 49-es villamosok rövidített útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér és a Bécsi út / Vörösvári út, illetve a Deák Ferenc tér között járnak. A Móricz Zsigmond körtér és Kelenföld vasútállomás között a 19-es villamospótló busszal lehet utazni, valamint a térségben az M4-es metró is alternatív eljutási lehetőséget kínál.

(fotók: Vörös Attila)

Ebben az időszakban a 7-es, a 114-es, a 213-as és a 214-es autóbuszok a Móricz Zsigmond körtér és a Tétényi út között a villamospálya helyett a közúton közlekednek, és a pótlóbuszokkal közös helyen állnak meg.

(térképek: BKK)

28/37: összevonások, pótlózások

Több helyen is felújítják a vágányokat Kőbányán, ezért június 17-étől, szombattól július 2-áig, vasárnapig változik a 28-as és a 37-es villamosok közlekedése:

  • a 28-as és a 28A villamosok összevontan, rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és Kőbánya alsó vasútállomás (Kápolna utca) között 28-as jelzéssel közlekednek. Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között a 28-as pótlóbusszal lehet utazni.
  • A 37-es és a 37A villamosok szintén összevontan, rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és az Élessarok között 37A jelzéssel közlekednek. A Blaha Lujza tér felé az Élessaroknál, Kőbánya felső vasútállomásnál, a Halom utcánál és az Őrháznál a megszokottól eltérően, a Sörgyár irányú megállónál lehet felszállni a villamosra. Az Élessarok és az Új köztemető között szintén a Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között közlekedő 28-as pótlóbusszal lehet utazni.

  • A villamospótló buszok az Izraelita temetőt nem érintik. Oda a 195-ös autóbuszon kívül a pótlóbuszról vagy a 95-ös autóbuszról az Új köztemetőnél a 68-as vagy a 268-as autóbuszra történő átszállással is el lehel jutni.
  • Kőbánya központját a 95-ös és a 195-ös autóbuszokkal is meg lehet közelíteni az érintett térségből, de néhány helyen a megszokottól eltérő helyen állnak meg a buszok:
  • A 95-ös autóbusz a Puskás Ferenc Stadion felé megáll az Új köztemető bejáratánál a Kozma utcában, a 28-as pótlóbusz végállomásán is.
  • A 95-ös és a 195-ös buszok az Új köztemető felé megállnak a 28-as pótlóbusz Kada utca / Maglódi út megállóhelyén is, a Puskás Ferenc Stadion felé pedig a Kápolna utcában a villamosperon helyett a járda mellett létesített megállóhelyen állnak meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek