Pályázatot hirdettek a Baross tér rendezésére

iho/vasút   ·   2012.03.22. 09:17

Közbeszerzési eljárást hirdetett a BKV a 4-es metróvonal első szakaszának építéséhez kapcsolódóan a Baross tér felszíni rendezésére – írja a társaság közbeszerzési felhívására hivatkozva a Napi Gazdaság. A munkák becsült értéke áfa nélkül 6,5 milliárd forint.

A Baross tér rendezésére legutóbb 2010 szeptemberében írtak ki közbeszerzést, amit decemberben módosítottak. A Közbeszerzési Döntőbizottság 2011 júliusában azonban megsemmisítette a tender eredményét és egymillió forint bírságot szabott ki, mivel álláspontjuk szerint a BKV kirívóan alacsony árajánlatot fogadott el. A legalacsonyabb és a legmagasabb árajánlat között közel hárommilliárd forint volt a különbség.

Négy éve áldatlan állapotok a Baross téren (fotó: MTI/Illés Tibor)

A legfrissebb nyílt közbeszerzési eljárás ajánlattételi határideje május másodikán jár le. A munkák legkorábban a második félévben kezdődhetnek meg. Másfél év alatt kell elvégezni a térrendezést, így 2013 végére várható a befejezés.

„A Keleti pályaudvarnál készült egy felszíni rendezési terv, amit ha megvalósítottunk volna, engem a 30-as busz és a 76-os troli utasai kaszával üldöztek volna” – mondta hírportálunknak adott videointerjúban Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója. „Sikerült rendbe hozni a terveket. Azt nem mondom, hogy tökéletes lett, mert arra már egyszerűen nem volt mód elfogadott építési engedélyek birtokában. De sikerült a tömegközlekedési megállókat visszahozni a térre. Máig nem értem a korábbi koncepció értelmét.”

Kapcsolódó hírek