Pangás a kassai reptéren

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.09.02. 10:25

A legfelkapottabb turisztikai úti célokon kívül Kelet-Szlovákia legnagyobb városából csak Prágába, Bécsbe, illetve Pozsonyba lehet repülni – írja a hírek.sk felvidéki hírportál. Sovány vigasz a Wizz Air londoni járata, ami most szeptembertől indul, ez várhatóan kissé fellendíti a repülőtér forgalmát.

Négy évvel ezelőtt még közel 600 ezer utas repült Kassáról Pozsonyba, Londonba és Manchesterbe. Ezek az eredmények az azóta már csődbe jutott Sky Europe légitársaságnak köszönhetők. Ehhez képest 2012-ben felére csökkent a kassai légikikötő forgalma. Ennek ellenére az elmúlt évben 1,4 millió eurós nyereséget könyvelt el a repülőtér – egy évvel korábban még 19,3 millió eurós veszteséggel zárt. A megyefőnök Zdenko Trebuľa és Kassa főpolgármestere, Richard Raši egyetért abban, a jövőben növelni kell a járatok számát, s attraktívabbá kell tenni a Kassára való repülést. Főként Németország és Anglia felé nyithatna a reptér.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek