Poznań, hálózatba kötve

iho/vasút   ·   2018.01.09. 19:00
poznan_villamos0

Poznańban a tavaly megkapott hatósági engedélyek birtokában látnak hozzá a helyi kötöttpályás személyszállítási szolgáltatások bővítéséhez. A megvalósulásért a vajdasági tulajdonban levő Koleje Wielkopolskie vállalat felel majd. Idén az első félévben félórás ütemű közlekedéssel indul el az új, kibővített szolgáltatás a poznańi egymilliós agglomerációban Poznańtól Wągrowiecig, Jarocinig, Grodzisk Wielkopolskiig és Nowy Tomyślig – ezeken a viszonylatokon huszonhárom új vonatpárt indítanak – adta hírül a Railway Gazette.

(fotó: Railway Gazette)

Újabb vonalakra is kiterjesztenék a bővített elővárosi szolgáltatást 2019–2021 között: a lengyelek célja, hogy a Poznańtól legfeljebb ötven kilométerre fekvő településeket is bekapcsolják ebbe a szolgáltatási rendszerbe.

Az üzemeltetési költségek negyven százalékát vajdasági szinten finanszírozzák, a fennmaradó hatvan százalékot a helyi önkormányzatoknak kell állniuk.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek