Rekordszintű a kereslet a logisztikai telephelyek iránt Európában

iho   ·   2015.09.10. 12:47

Rekordméretű, 6,1 milliárd eurós befektetési szintet ért el 2015 második negyedévében az európai ipari és logisztikai piac. A befektetők a tőkéjüket elsősorban Északnyugat-Európába viszik, különösen az Egyesült Királyságba, mely ezzel egymaga a teljes európai piac negyven százalékát adja. Németország, Svédország, Finnország, Hollandia és Spanyolország szintén erős negyedéves mutatókkal szolgál. A német piacon körülbelül egymilliárd eurót fektettek be, megduplázva ezzel az idei első negyedév eredményét.

A világ legnagyobb ingatlan-tanácsadó és befektetési vállalata, a Los Angeles-i központú CBRE ausztriai ügynökségének vezetője, Felix Zekely elmondta, várakozáson felüli a kereslet a modern, rugalmas logisztikai épületekre. Elsősorban logisztikai vállalatok és kiskereskedelmi cégek fektetnek be, kihasználva a jó gazdasági mutatókat és a magasabb fogyasztói kiadásokat.

A bérleti díjak csak csekély mértékben emelkedtek a vizsgált negyedévben, és leginkább az Egyesült Királyságban és Írországban jellemzőek. A hagyományosan magasabb hozamú francia, olasz és közép-európai piacok gyengültek a hozamot tekintve. Az Európát, Közel-Keletet és Ázsiát tartalmazó EMEA-régió súlyozott átlagos hozama hét százalék alá csökkent, továbbá számos piac elérte vagy meghaladta az előző mélypontot – írja a Logistik Express.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

Szintet lép az Alstom

iho.hu   ·   2024.04.14. 17:00

Hozzávetőlegesen hatmilliárd forintos fejlesztési programmal növeli gyártási kapacitásait az Alstom vasúti forgóvázkereteket előállító gyára Mátranovákon.