Rendületlenül zajlik az M3-as metró felújítása

iho/vasút   ·   2020.07.06. 12:00
m3metro0

Elkezdődnek az M3-as metróvonal felújításához kapcsolódó korszerűsítési munkálatok a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák metróállomásokon is, ezért a vonatok e két állomáson július 13-ától megállás nélkül áthaladnak. A két lezárt állomás környékét a Kálvin tér és a Népliget között közlekedő állomáspótló busszal lehet majd elérni. Az M3-as metró munkanapokon továbbra is Újpest és a Nagyvárad tér között jár majd, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomáson kívül a korábban már lezárt Arany János utca és Ferenciek tere állomáson továbbra sem áll meg. A metróvonal déli szakaszán, a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között a metrópótlás rendje nem változik.

Állomásfelújítási munkálatok miatt a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomásokon megállás nélkül áthaladnak a metrószerelvények július 13-ától (fotó: BKK)

A BKK rövidesen bővebb tájékoztatást ad az állomáspótlás forgalmi rendjéről és részletes utazási tanácsokkal szolgál az egyes, metróval el nem érhető térségek megközelítéséhez. Az M3-as metró déli szakaszának felújítása várhatóan idén őszre véget ér, így az északi részhez hasonlóan Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között is teljesen felújított, korszerű állomásokat használva lehet majd utazni. Ősszel, a déli szakasz átadása után a Nagyvárad tér és a Lehel tér között folytatódik a metróvonal felújítása.

A pótlóbusz közlekedéséhez szükséges infrastruktúra kiépítése miatt útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani július 10-éig a Nagyvárad tér és Kálvin tér között, az Üllői út–Szentkirályi utca csomópontban, az Üllői úton a Pénzverde épülete előtt valamint a Szentkirályi utca Üllői út–Baross utca közötti szakaszán. Ezzel kapcsolatban részletek a BKV közleményében olvashatók.

A metrópótlással kapcsolatban minden fontos információ elérhető a BKK weboldalán ide, valamint ide kattintva.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek