Sikerrel teljesítette első észtországi fuvarját az LTG Cargo

iho/vasút   ·   2024.02.27. 17:10
ltgcargo_esztorszag

A Lettországon keresztül Valgába tartó szállítmányt a teljes útvonalon a társaság egyik Siemens-dízelmozdonya vontatta. Mindhárom balti országban terveznek fuvarozni.

Folyamatosan bővíti szolgáltatási körét a litván nemzeti vasúti cégcsoport LTG Group teherfuvarozási ága, az LTG Cargo. Ennek részeként a társaság a napokban közlekedtette le első tesztfuvarját Észtországba. A szolgáltatáshoz az összes logisztikai megoldást az LTG Cargo bocsátotta rendelkezésre.

A logisztikai cégtől elmondták, végig egyetlen mozdony továbbította a szerelvényt, ezáltal az ügyfeleknek nyújtott árufuvarozási szolgáltatás versenyképesebb lehet a nemzetközi útvonalakon, mivel az országhatároknál nem szükséges a mozdonycsere, így szállítási időt lehet megspórolni.

Az LTG Cargo vezérigazgatója, Eglė Šimė elmondta, megszerezték az Európai Unió vasúti ügynökségétől (ERA) és a balti országok nemzeti biztonsági hatóságaitól a balti államokban történő nemzetközi vasúti árufuvarozáshoz szükséges engedélyeket, ennek köszönhetően teljesíthették első teherfuvarjukat Litvániából az észtországi Valga határvárosáig. A közeljövőben pedig mindhárom balti országban terveznek szállítani. E bővítéssel versenyképes zöld logisztikai szolgáltatásokat nyújthatnak Litvániában, Lettországban és Észtországban is. Az új útvonal fontos lépés az LTG Cargo számára az építés alatt álló Rail Baltica vasúti folyosón történő jövőbeli áruszállításhoz.

Az LTG Cargo egy éve készül a baltikumi árufuvarozásra, mivel a külföldön történő szolgáltatáshoz szükséges tanúsítványok megszerzése összetett és nehéz: a folyamat során négyszáz kulcsfontosságú dokumentumot és további háromszáz mellékletet készítettek el annak bizonyítására, hogy a társaság készen áll a többi balti ország infrastruktúrájának használatára, valamint hogy megfelel minden biztonsági és jogi kötelezettségnek.

A litván vasúti fuvarozó jelenleg is aktívan folytatja Nyugat-Európa felé irányuló integrációs és terjeszkedési törekvéseit. A cég teherszállítási, logisztikai, szállítmányozási, teherrakodási, mozdony- és kocsijavítási, valamint teherkocsi-kölcsönzési szolgáltatásokat nyújt Litvánián belül és külföldön egyaránt – utóbbi okán hozta létre Lengyelországban az LTG Cargo Polska, Ukrajnában pedig az LTG Cargo Ukraine elnevezésű leányvállalatait.

(Nyitóképünkön először érkezik Észtországba az LTG Cargo tehervonata. Kép forrása: LTG Cargo)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek