Szergejek dübörögtek végig a magasban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.05.04. 09:00
Sergej_01

Nemrég adták át a különleges átforgatási technológiával épített vasúti hidat, amely a a Hracholusky Víztározón ível át a nyugat-csehországi Pňovany–Bezdružice vasútvonalon. A Cseh Vasutak három muzeális Szergeje (T679.1) állt csatasorba, hogy teljesítse a terhelési tesztelési feladatot. A teszt során minden rendben ment, lássuk is a jól sikerült fotókat, amit galériába szerkesztettünk.

Micsoda hangulat! (a képre kattintva galéria nyílik a Cseh Vasutak által készített fotókból)

A vasúti híd a múlt század húszas éveiből származott, amelynek a vaskonstrukcióját már ki kellett cserélni. Egyedülálló technikát használtak, ugyanis az új hídelemeket egyenként előbb rácsúsztatták a régi hídra, összekapcsolták az újat a régi elemekkel, majd az egészet átforgatták a tengelye körül úgy, hogy a régi hídelem került felülre, amit aztán szétszereltek és elszállítottak. A régi hídnak így csak a pillérei maradtak meg, amit ugyancsak felújítottak. A rekonstrukció 109 millió koronába (1 milliárd 360 millió forintba) került.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek