Telefonálás nélkül is közlekednek a pótlóbuszok a fogaskerekű alsó szakaszán

iho   ·   2023.01.05. 09:00
00_fogas_potlas

A tanítási rendhez igazodik a téli szünet végétől a fogaskerekűt pótló járat menetrendje, valamint csúcsidőben előzetes igénybejelentés nélkül is elindulnak az alsó szakaszon közlekedő pótlóbuszok. Változik a 105-ös busz menetrendje is: január második hetétől sűrűbben jár napközben a busz.

A munkakezdéshez és a tanítási rendhez illeszkedően reggel csúcsidőben, 6 óra és 8:20 között, illetve délután 13 óra és 17:20 között fix indulásokkal közlekednek a fogaskerekűt az alsó szakaszon helyettesítő 60A és 60B járatok január 9-étől, a téli szünet utáni első tanítási naptól. A BKK az érintett iskolákkal való egyeztetés után alakította ki a menetrendet, amely megtalálható a társaság weboldalán.

A telefont nehezebben kezelő utasok segítése érdekében előzetes telefonos megrendelés nélkül is elindulnak a Szent János kórháztól a fogaskerekű alsó szakaszán közlekedő pótlóbuszok (60A és 60B járat), ha az ügyfelek a meghirdetett indulási időpont előtt pár perccel jelzik utazási szándékukat az autóbusz mellett a járművezetőnek. A többi megállóban a korábban bevezetett TELEbusz szolgáltatás megmarad, amiről bővebben a BKK oldalán lehet tájékozódni. A járatok indulásai telefonon és a BudapestGO applikáción keresztül is megrendelhetőek.

Sűrűbben jár a 105-ös busz

Fokozatosan növekszik a forgalom az új évben, így a BKK is fokozatosan bővíti Németvölgy felől Krisztinaváros, Belváros és Angyalföld térségének kiszolgálásában szerepet játszó 105-ös autóbuszt. Reggel az eddigieknél sűrűbben, 12 perc helyett 7-10 percenként közlekedik, valamint napközben 20 perc helyett átlagosan 15 percenként indul majd a 105-ös busz. Bár Németvölgy térségéből több alternatív útirány és járat áll az ügyfelek rendelkezésére, a BKK úgy határozott, hogy az újra a Lánchídon át közlekedő járat menetrendjét bővíteni fogja bízva abban, hogy a sűrűbb követés hatására még több utas választja a közösségi közlekedést Németvölgy térségből.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.