Teljesen megújul a pozsonyi troliflotta

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.05.16. 12:15
Skoda-kiskep

Tetszik a pozsonyiaknak az új Škoda-troli, legalábbis erről tanúskodik az a szerződés, amit a napokban írtak alá a pozsonyi közlekedési vállalat (DPB) és a cseh Škoda Electric képviselői. A félmilliárd koronás (5,5 milliárd forint) új kontratus a múlt évben aláírt nyolcvan új trolira szóló beszerzés bővítése. A Duna-menti fővárosban ezzel százhúszra emelkedik az új járművek száma, ami azt jelenti, Pozsony teljes trolibuszállománya megújul. Az új közlekedési eszközök beszerzésének finanszírozása az EU Közop programjának keretében valósulhatott meg.

(fotó: Škoda)

A pozsonyi közlekedési vállalat a szóban forgó szerződés értelmében húsz Škoda 31 Tr típusú csuklós trolit, és húsz tizenkét méter hosszú Škoda 30 Tr típusú járművet szerez – ezeket a jövő év folyamán szállítja le a gyártó, megszakítás nélkül folytatva az előző nyolcvantrolis beszerzést, amelynek egy része dízeles segédmeghajtással készül, így olyan területeken is tudnak majd közlekedni, ahol nincs áramellátás. Az első két új troli áprilisban kezdett közlekedni Pozsony utcáin.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek