Tovább bővíti szállítási kedvezményeit az RZSD

iho/vasút   ·   2023.01.03. 12:00
rzsd_kontenervonat

Az Oroszországi Vasutak 2023-ban számos árura vezet be alacsonyabb fuvardíjat nemzetközi és belföldi szinten egyaránt.

A nemzetközi fuvarozást tekintve négy kategóriában nő a kedvezmény mértéke. A Tádzsikisztánból és Üzbegisztánból behozott gyümölcsökre és zöldségekre ötven százalékos díjcsökkentés érvényes, a dél-uráli vasútvonalon Fehéroroszországba (Belarusz) szállított olajfuvarokra 33,5 százalék a kedvezmény. Szintén ötven százalékos csökkentést írtak elő az Azerbajdzsán északkeleti részéből, az orosz–azeri határnál fekvő szamuri határátkelőn, valamint a georgiai (grúz)–azeri határon, a Gardabani–Böyük Kəsik átmeneten át Oroszországba importált vasfémek szállítására.

Az RZSD december elején a Nemzetközi Észak-Déli Szállítási Folyosó (INSTC) keleti ágán keresztül szállított konténerekre is húsz százalékos díjcsökkentést léptetett életbe 2023-ra. Ezen felül 25 százalékkal csökken a takarmány szállításának költsége a Kalinyingrádi régióban található Sipovkából különböző oroszországi célállomásokra, egyrészt az Azovi-tengert a Kaszpi-tengerrel összekötő észak-kaukázusi vasútvonalon, másrészt pedig a szaratovi, volgográdi és asztraháni régiókat összekapcsoló PrivZhD-hálózaton. Utóbbit kibővítik a Kalinyingrádi exklávéban, a Gdanski-öböl partján található Baltyijszk és az észt határ közelében, Szentpétervár térségében, a Finn-öböl partján fekvő Uszt-Luga között közlekedő vasúti kompszolgáltatással, mely által az exklávé fuvarlehetőséghez jut az anyaország felé.

Az Oroszországon belüli szolgáltatásokat illetően az RZSD ötven százalékkal csökkenti a rövidtávú fuvarok díjait. Ezen felül 33,75 százalékos kedvezmény jár az orosz Távol-Keletről Moszkvába tartó autók szállítására, beleértve a Habarovszk-II állomást érintő fuvarokat is. A hengerelt vasáruk Polevszkoj és Kamenszk-Uralszkij között történő szállításának költségeit 47 százalékkal, az ásványi műtrágyák Azotnajából Velikij Novgorodon át Murmanszkba való fuvarozását pedig 32 százalékkal mérsékelik – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: RZSD / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek