További részletek a budapesti járműflotta fejlesztéséről

iho   ·   2017.11.22. 07:37

Mint ahogyan arról múlt héten beszámoltunk, tovább frissülhet a budapesti közforgalmú közlekedés járműállománya. A „Budapesti trolibusz járműbeszerzés és kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztés” nevű IKOP-projektek keretében 10 milliárd 200 millió forint fordítható új Škoda-Solaris trolibuszokra, 17 milliárd 600 millió forint pedig a villamosbeszerzési projekt II. ütemének részeként új CAF Urbos 3 villamosokra. Így huszonhat darab új CAF Urbos 3 villamos, valamint hatvan új Škoda-Solaris trolibusz érkezhet Budapestre.

A Škoda-Solaris első új trolibuszai 2015-ben érkeztek meg

A Főpolgármester Hivatal és a Budapesti Közlekedi Központ (BKK) tájékoztatása szerint a projekt része az is, hogy felújítják a Dózsa György úton a trolibusz felsővezeték-hálózatot a Váci útig, csatlakozva a jelenleg felújítás alatt lévő szakaszhoz. Továbbá az 50-es villamos vonalán négy megállóhelyet akadálymentesítenek. Valamennyi jelenleg meglévő és a most beszerzendő CAF villamost is (összesen hetvenhárom járművet) korszerű, rádiós váltóállító berendezéssel szerelnek fel. A közlemény szerint a kormányhatározatban szereplő trolibusz- és villamos-beszerzési projektekre a Támogatási Szerződések megkötésének előkészítése folyamatban van.

Az új járművek várhatóan 2018 második felétől folyamatosan érkezhetnek Budapestre, és az előírt próbafutások és vizsgák után állhatnak forgalomba.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek