Továbbra is korlátozások a vasúti közlekedésben

MTI   ·   2013.06.12. 16:51

Budapest és Győr között személyvonattal továbbra is megosztott útvonalon lehet közlekedni: a vonatok mindkét irányban Budapest és Almásfüzitő, valamint Komárom és Győr között járnak menetrend szerint, míg Almásfüzitő és Komárom között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A gyorsvonatok mindkét irányban Budapest és Tatabánya között közlekednek, Tatabánya és Győr között autóbuszok járnak. A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy ezek a pótlóbuszok a közbenső állomásokat és megállóhelyeket nem érintik.

A gyorsvonatok Győr–Celldömölk–Szombathely/Zalaegerszeg és Sopron között a menetrendben meghirdetettek szerint közlekednek, a rendkívüli közlekedés ideje alatt, gyorsvonati pótjegy váltása nélkül vehetők igénybe. A Budapest–Győr–Szombathely/Sopron vonalon közlekedő InterCity vonatok a főváros és Győr között nem közlekednek. Győr–Szombathely/Sopron között az InterCity vonatok menetrend szerint közlekednek, a Szombathelyre utazóknak Csorna állomáson át kell szállniuk. Ezeket az InterCity vonatokat a rendkívüli közlekedés ideje alatt szintén felár nélkül lehet igénybe venni – tették hozzá.

A Duna magas vízállása miatt pótlóbuszok közlekednek Komárom-Esztergom megyében a 4. számú vasútvonalon is. A Komárom–Székesfehérvár, Győr–Sopron, Győr–Celldömölk, Győr–Veszprém, Tatabánya–Oroszlány és a Hegyeshalom–Szombathely vasútvonalon a menetrendben meghirdetettek szerint közlekednek a vonatok. Ezeken a vonalakon a csatlakozások biztosítása miatt előfordulhatnak késések – jegyezték meg.

A közleményben figyelmeztettek arra, hogy Tatabánya és Budapest között a vonatok a meghirdetett menetrend szerint közlekednek, az utolsó vonatok kivételével a járatok nem várnak a vonatpótló autóbuszokra. Az autóbuszokon a csoportos utazás, kerékpár- és élőállat-szállítás nem lehetséges.

A Budapest–Győr–Wien Westbahnhof között járó Railjet vonatok mindkét irányban Budapest és Tatabánya között, illetve Győrtől Ausztria felé közlekednek, Tatabánya és Győr között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, emiatt mindkét irányban hozzávetőleg 45 perces késéssel kell számolni. A vonatokon felár nélkül lehet utazni – fűzték hozzá.

A Kálmán Imre és a Wiener Walzer nemzetközi vonatok kerülő úton, Pozsonyon át közlekednek, így nem érintik Kelenföld, Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom állomásokat.

A Dacia nemzetközi gyorsvonat szintén Pozsonyon át közlekedik Bécsbe, Budapest és Hegyeshalom között belföldön nem pótolják.

Kapcsolódó hírek