Tűz volt a 2-es metróban

MTI/iho   ·   2014.12.27. 16:03

„Nem jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között egy meghibásodott szerelvény miatt” – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán szombaton kora délután. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint egy metrószerelvény egyik kocsija alatt tapasztaltak füstölést a Keleti pályaudvari állomáson. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján azt közölte: az állomást kiürítették. Az érintett szakaszon pótlóbuszok szállították az utasokat.

A Metróért Egyesület szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében ezt írta:

„A mai napon az M2 metró 12:31-től több órán keresztül nem közlekedett az Örs vezér tere és a Deák tér között, mivel a Keleti pályaudvar állomáson egy Alstom-szerelvényen tűz keletkezett. Ez az első olyan tűzeset, amelyet Alstom gyártmányú vonat meghibásodása okozott.

A vonatot a tűz megszűnése után a helyszínen megvizsgálták az Alstom és a BKV Zrt. szakemberei, majd azt egy másik szerelvénnyel eltolták a Puskás Ferenc Stadion állomásra, ahol a hibás vonat félreállításra került. Ebben az esetben a hibás vonat feszültségmentesítéséhez az áramszedőket fel kell emelni a harmadik sínről, azonban ez a tapasztalatok szerint a felszíni szakaszon a harmadik sín burkolatának sérülését okozhatja. A vonatot csak az éjszakai üzemszünetben fogják kivinni a járműtelepre.

Egyesületünk több alkalommal felhívta a figyelmet az Alstom szerelvények hiányosságaira, a mostani eset azért érdemel kiemelt figyelmet, mert ez az első olyan metrótűz, amelyet nem szovjet szerelvény meghibásodása okozott.

Szeretnénk remélni illetve elvárjuk, hogy a gyártó egy részletes vizsgálat után korrekt és megnyugtató magyarázatot ad a történtekre.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek