Új bolgár–görög vasúti korridor jöhet létre

iho/vasút   ·   2017.09.11. 18:45
400px_roman_bolgar_hid

A munkálatok felgyorsítását elősegítő kétoldalú egyezményt a napokban írta alá Kavalában Görögország miniszterelnöke, Alékszisz Cíprasz és Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök. A beruházás során kétvágányú, villamosított vasútvonal jöhet létre, melyet az Egységes Európai Vasúti Közlekedésirányítási Rendszerrel (ERTMS) is ellátnak majd. A bolgár és a görög közlekedési miniszterek által is szignózott dokumentum leírást ad a projekt előkészítő munkáiról, továbbá arról, hogy a vasúti folyosót Bulgáriának és Görögországnak közösen kell üzemeltetnie.

Új vasúti folyosó épülhet ki Bulgária és Görögország között, a két ország kikötőinek előnyösebb összekapcsolása érdekében (illusztráció: Railway Gazette)

A projekt célja, hogy egyesítse a közúti, vasúti, folyami és tengeri szállítást azáltal, hogy vasúton összeköti a görögországi Szalonikit, Kavalát és Alexandrupoliszt a bulgáriai Burgasszal, Várnával és Ruszéval. A beruházás várhatóan számos jelentős befektető érdeklődését kelti majd fel a Közel-Keleten, Kínában, Oroszországban és más főbb piacokon – tudósít a Railway Pro.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek