Új intermodális útvonal a Kombiverkehr-nél

iho/vasút   ·   2021.09.10. 12:00
kombiverkehr

A logisztikai vállalat hetente három oda-vissza fuvart kínál München és Wels között.

A münchen-riemi és a welsi CTT terminálokat összekötő új szolgáltatás első fuvarjai már a napokban el is indulnak. A vonatok a továbbiakban Németországból hétfőnként, szerdánként és péntekenként, Ausztriából pedig keddenként, csütörtökönként és szombatonként startolnak. A célállomásokra mindig éjszaka futnak be, így a szállítmányokat csak kora reggel lehet átvenni. A fuvarokat konténerek, tartályok és cserefelépítmények szállítására lehet igénybe venni.

Egy huszonöt tonna össztömegű szállítási egységgel 280 kilogrammal kevesebb szén-dioxid kibocsátása érhető el, mintha az árut háztól házig közúton szállítanák, ez több mint hetvenöt százalékos csökkenés. A Kombiverkehr szerint aki a vasutat választja a szállításhoz, automatikusan védi a környezetet. Ez a kifejezetten fenntartható szállítási mód az Ausztriát érintő fuvaroknál nemcsak a már meglévő duisburgi, neussi és ludwigshafeni szolgáltatásoknál érhető el, hanem már Németország déli része felé is. A vállalat további számos kapcsolatot nyújt, melyekkel hosszú útvonalakon jelentős mértékű karbonkibocsátás előzhető meg.

A münchen-riemi és a welsi CTT terminálok a továbbszállítás szempontjából csomópontnak számítanak a régióban. Az új útvonal például Németországon belül hozzáférést nyújt Köln-Eifeltor és Lipcse-Wahren terminálokhoz is. Ausztriában Wels a Bécs, Bludenz, Graz, Hall in Tirol, Linz, St. Michael, Villach és Wolfurt felől vagy felé, valamint a görögországi Sindosból és oda közlekedő szállítmányok kezelő csomópontja. Budapest felé/felől, továbbá az Isztambul közelében található Halkali is elérhetőek nemzetközi vasúti fuvarok – számol be a Rail Freight.

(Nyitókép forrása: Rail Freight)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek