Új vasúti árufuvarozási útvonal köti össze Lengyelországot és Franciaországot

iho/vasút   ·   2023.05.12. 18:00
cfl_bertani

A gliwicei kikötő és Marckolsheim közötti bő 1300 kilométeren mindkét irányban hetente kétszer indulnak majd a szerelvények.

Az új vasúti fuvarozási szolgáltatást a müncheni Transport Logistic szakkiállításon és -vásáron jelentette be a napokban a leendő üzemeltető CFL cargo és a Bertani Transporti.

A nemzetközi fuvar a Franciaország–Németország–Lengyelország útvonalat fogja használni, a szerelvények tervezett hossza tizenkilenc kocsi. A vontatást Lengyelországban a DB Cargo Polska, azon kívül pedig a luxemburgi CFL cargo végzi.

A Lengyelország déli részén, Katowice északnyugati határában fekvő gliwicei kikötő az ország egyik legnagyobb belvízi kikötőjeként viszonylag szoros szárazföldi összeköttetésekkel rendelkezik Csehországgal és Szlovéniával, továbbá intermodális szállítási lehetőségeket is kínál. Az átrakodott áruk jelentős része ömlesztett termék, például szén, vasérc és acéltermékek. A kapacitás jelenleg évi 1 millió 600 ezer tonna ömlesztett áru.

A francia célállomás, Marckolsheim, az ország keleti részén, a francia–német határnál található, keleti szélén a Rajna folyik. Ráadásul Svájc sincs messze a várostól: a svájci határ körülbelül nyolcvan kilométerre délre fut – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek