Új vasúti folyosót hoznak létre Ázsiában

iho/vasút   ·   2017.09.11. 15:52
400px_afgan_korridor

Az afganisztáni vasúti szövetség szerint a régió öt országának képviselői két hónapon belül másodjára is összeülnek majd Iránban, hogy megvitassák a projekt részleteit. A 2100 kilométer hosszúra tervezett vasútvonal első és második fázisának műszaki-gazdasági megvalósíthatósági értékelését már elvégezték, az építési munkálatok hamarosan meg is kezdődnek – jelenti a Railway Pro.

A pálya majdnem ötven százaléka, 1148 kilométer Afganisztánban fog futni, elsősorban azért, mivel Kína és több más ország számára is a közép-ázsiai államon keresztül érhetőek el a legrövidebb úton az iráni kikötők. A kétmilliárd USA-dollárra (több mint ötszázmilliárd forintra) becsült költségű beruházás intézményi partnerei a Kínai Népköztársaság, a Bank of China hitelintézet, a Kirgiz Köztársaság, Tádzsikisztán, Afganisztán, Irán, az Ázsiai Fejlesztési Bank, a Világbank és az Egyesült Államok.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek