Új vasúti fuvart indított Spanyolországban a CMA CGM

iho/vasút   ·   2023.06.07. 12:00
cmacgm_kontenervonat

A Valencia kikötője és Murcia közötti, hetente egyszer igénybe vehető szolgáltatás ázsiai és amerikai összeköttetéseket is kínál.

Az új árufuvarozási lehetőségnek köszönhetően Murcia ipartelepe szállítási kapcsolatokhoz jut Kína, India és az Egyesült Államok felé a franciaországi központú logisztikai vállalat szolgáltatásai által. A két délkelet-spanyolországi várost összekötő vasúti szakasz a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) Földközi-tengeri folyosójának része.

Mindkét irányban hetente egyszer indít vonatot a CMA CGM, a tranzitidő körülbelül egy nap lesz.

Murcia környéke híres mezőgazdasági termékeiről, például a gyümölcsökről, zöldségekről és diófélékről. Az új fuvarral a vállalat már tizenhat vasúti árufuvarozási útvonalat üzemeltet az ibériai országban. A logisztikai cég spanyolországi vasúti leányvállalattal is rendelkezik: a Continental Railt 2021-ben hozta létre.

A CMA CGM spanyolországi szállítási hálózata az új murciai fuvarral (kép forrása: CMA CGM)

A CMA CGM nem egyedüliként igyekszik fellendíteni a valenciai kikötő vasúti árufuvarozását: május elején az MSC és a kínai Cosco is tanulmányt indított a kikötő és az ország északi részén fekvő Burgos tartomány közötti közvetlen szállítási igények feltérképezésére. A választás nem véletlenül esett Burgosra: a térség számos világhírű vállalat, például a francia L’Oreal kozmetikai cég és a japán Bridgestone gumiabroncsgyártó előállítási központja – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: CMA CGM / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek