Új vasúti terminál épülhet Piacenzában

iho/vasút   ·   2024.07.24. 12:00
hupac_intermodalis

Az olasz közlekedési minisztérium elfogadta a Milánó és Bologna közé tervezett létesítmény tervét.

Az új terminált Piacenza keleti, Le Mose városrészén hozhatják létre. Ennek köszönhetően a városközpontban található fő vasútállomás mentesül a teherforgalmi feladatok alól, melyek így átkerülnek a város legfontosabb iparterületére. A főpályaudvar teherforgalomra kijelölt vágányait elbontják, ezzel több városi beruházásnak lesz hely.

Az új vasúti teherszállítási csomópont megépítésében részt vesz az olasz infrastruktúra-kezelő Rete Ferroviaria Italiana (RFI) is, ami először műszaki és gazdasági megvalósíthatósági tanulmányt készít. Az RFI szerint a tanulmány eredményei 2025-re derülhetnek ki, ezt követően indulhat az építkezés.

A piacenzai Le Mose városrészben most is üzemel egy intermodális terminál, melyet a Hupac kezel. Ez a létesítmény is jelentős fejlesztésen esik át, és várhatóan 2024 végén vagy 2025 elején indulhat újra. A vasúti árufuvarozás így fényes jövő előtt áll a stratégiai elhelyezkedésű olaszországi városban – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: Hupac/railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek