Újabb adag Pesa Elf állhat forgalomba Lengyelországban

iho/vasút   ·   2024.09.03. 12:00
pesa_elf_kd

A regionális Koleje Dolnośląskie vasúttársaság tíz ötkocsis villamos motorvonatot rendelt a hazai gyártótól. Már harmincöt példányból álló flottájuk lesz.

A napokban aláírt, összesen 438,4 millió złoty (jelenlegi árfolyam alapján bő 40 milliárd forint) értékű megállapodás keretében 375 millió złotyért (34,4 milliárd forint) szerezhetik be a járműveket, a költségek további része azok hatévnyi karbantartását foglalja magába a gyártó által. A kontraktus opcióként további tíz motorvonat megrendelését is lehetővé teszi. A beruházást a lengyel PKO Bank Polski bank által nyújtott hitelből finanszírozzák.

Az Alsó-sziléziai vajdaság vezetésétől elmondták, a járművek érkezését követően a Koleje Dolnośląskie (KD) társaság üzemeltetheti a legnagyobb Elf-flottát Lengyelországban. A Pesa Bydgoszcz által gyártott vonatok a vajdaság összes villamosított vonalán közlekedni fognak, sőt a Lubusi vajdaságba (Lubuskie) is át fognak járni, valamint a Wrocław–Oława–Brzeg–Opole útvonalon is lehet majd rajtuk utazni.

Az első két új Elfet várhatóan 2026 februárjában veheti át a KD, de az utolsókra is csak az év júniusának végéig kell várniuk – számol be a Railway Gazette.

(Nyitóképünkön a KD egyik, már forgalomba állított Pesa Elf motorvonata. Kép forrása: portalsamorzadowy.pl)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek