Újabb intermodális fuvarokat teljesíthet a PKP Cargo az LKW Walternek

iho/vasút   ·   2021.05.12. 12:00
awt_pkpcargo_lkwwalter

A félpótkocsikat szállító vonatok irányonként hetente ötször közlekednek a csehországi Paskov és olaszországi Verona között.

A lengyel PKP Cargo International és az ausztriai központú fuvarozó a napokban kötött megállapodást két évre. A felek az észak–déli irányú szállítási folyosón dolgoznak majd együtt: a paskovi terminál és az észak-olaszországi Terminali Italia terminál közötti fuvarokat teljesíthetik.

A két cég már évek óta együttműködik az európai szállítási piacon: a PKP 2018 óta szállítja az LKW Walter kamionjait a németországi Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartományban található Herne, valamint Paskov közötti intermodális útvonalon. A mostani megállapodás a PKP európai intermodális terjeszkedésének új szakasza, különösen az észak–déli folyosót érintően.

Az európai piacon való intermodális terjeszkedés a PKP Cargo International kulcsfontosságú célja, ebben az LKW Walter ideális partner, mivel utat nyitott Verona felé. A Paskov–Verona fuvar az LKW Walter második nagy megrendelése a PKP felé. A lengyel logisztikai vállalat azt reméli, hogy a következő években még több félpótkocsit szállíthatnak.

A PKP Cargo International és az LKW Walter újabb intermodális fuvart indít a paskovi terminálból, ezúttal az észak-olaszországi Veronába (kép forrása: Rail Freight)

Az új fuvarból a Csehországban az elsők között 2007-ben létrehozott paskovi intermodális terminál is profitál. A létesítményt azóta többször is bővítették és korszerűsítették, melynek köszönhetően központi intermodális átrakóhellyé vált. Fejlesztésében a PKP Cargo és az LKW Walter közötti, 2018 óta zajló együttműködés is fontos szerepet tölt be, mivel népszerű a megrendelők között. A PKP Cargo ezért a közeljövőben további bővítéseket tervez, tovább növelve a terminál kapacitását – számol be a Rail Freight.

(Nyitókép forrása: PKP Cargo International)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek