Újabb közbeszerzési eljárást indít a GYSEV intercity motorvonatok beszerzésére

iho/vasút   ·   2023.02.24. 12:00
00_gysev_motorvonat

Eredménytelenül zárult a vasúttársaság feltételes közbeszerzési eljárása, amit intercity motorvonatok beszerzésére indított tavaly októberben. A kiírásra csak egy ajánlat érkezett, a közbeszerzési eljárás pedig minimálisan két ajánlat esetén lehetett volna csak eredményes.

Eredménytelenül zárult a vasúttársaság feltételes közbeszerzési eljárása, amit intercity-motorvonatok beszerzésére indított tavaly októberben. A kiírásra csak egy ajánlat érkezett, a közbeszerzési eljárás pedig minimálisan két ajánlat esetén lehetett volna csak eredményes.

(fotók: Vörös Attila)

A kilenc új jármű megvásárlása azt jelentené, hogy a nemzetközi IC-k kivételével az összes Sopron és Budapest, illetve Szombathely és Budapest között közlekedő intercity-járaton modern, villamos motorvonatok szállítanák az utazókat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.