Újabb problémák a CFR Marfă eladása miatt

iho   ·   2013.09.13. 10:38

A Román Vasúttársaság teherszállító ágazatának (CFR Marfă) többségi részvénycsomagjának értékesítésére kiírt tender győztesének kikiáltott magánvállalat érdekeinek előtérbe helyezésével, annak támogatásával vádolja a közlekedési minisztériumot a román mozdonyvezetők szakszervezete – írja a kronika.ro oldal.

A szakszervezetiek szerint az idei év végéig a CFR Marfától 1400 alkalmazottat bocsátanak el anélkül, hogy megfelelő végkielégítésben részesülnének, értesüléseik szerint ugyanis történt egy ezt célzó jogszabály-módosítás. Az elmúlt évek során egyébként folyamatosan csökkent a vállalat alkalmazottainak száma: miközben 2008-ban még 18 ezren dolgoztak a társaságnál, számuk a tavalyi év végére 8400-ra esett vissza.

(fotó: Kemsei Zoltán)

Mint korábban írtuk, immár a Hivatalos Közlönyben is megjelent a kormányrendelet, miszerint a magánkézben levő Grup Feroviar Român vasúttársaság vásárolhatja meg a CFR Marfă 51 százalékos részvénypakettjét, a tranzakcióra azonban még a Versenytanácsnak is rá kell bólintania, a piac 70 százaléka ugyanis így egyetlen vállalat kezében összpontosulhat. A testület még nem foglalkozott az üggyel. Bogdan Chiriţoiu, a testület elnöke korábban azt mondta, hogy hat hónap áll a rendelkezésükre.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek