Újabb típus jelent meg a budapesti autóbuszparkban

Bohus Dávid   ·   2018.07.17. 20:00
pxzman

A Budapesti Közlekedési Központ szolgáltatói körében nem volt ismeretlen az MAN Lion's City alacsonypadlós autóbuszok szóló változata, ugyanis a Volánbusz négy éve százhatot állított forgalomba az agglomerációs vonalakon, majd 2015 és 2017 között a VT Arriva százharmincegy vadonatúj autóbusszal küldte nyugdíjba öreg Ikarusokat.

Újabb MAN buszok a pesterzsébeti városközpontban, a 35-ös járaton közlekedő szólók mellett a 23-as vonalon már csuklósokkal is találkozhatunk (a szerző felvételei)

Ezúttal július közepén öt, 18,75 méter hosszú csuklós kivitelű MAN Lion's City GL érkezett a BKV dél-budapesti üzemegységéhez, amely múlt hét szombaton a pesterzsébeti 23-as vonalon mutatkozott be. A négy plusz egy járművet a BKV Zrt. bérleti konstrukció keretében üzemelteti, amiből jelenleg kettőt állítottak forgalomba. A csuklós MAN Lion's City-k korábban Norvégiában, Oslóban közlekedtek az Unibuss szolgáltató állományában. Az idén tíz éves autóbuszokat a Homm Kft. szerezte be és honosította Magyarországon. A típus ötajtós változatát korábban az óbudai 86-os vonalon tesztelték.

A második csuklós hátulról

Az öt budapesti autóbusz mellett dízelüzemű MAN csuklósok Tatabányán közlekednek az országban, gázüzemű változata először Kaposváron jelent meg, majd Miskolcon, illetve Nyíregyházán is ezt a típust választották a városi buszpark korszerűsítésére, amelyeket vadonatújan vásároltak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek