Újra fekvőhelyes kocsival is utazhatunk a Corona Intercityvel Brassóba

iho/vasút   ·   2021.06.15. 09:00
corona_ujra_elindult01

A 17:40-kor Budapestről induló szerelvényben újra fekvőhelyes kocsi közlekedik a Keleti pályaudvarról Nagyváradon, Kolozsváron, Csíkszeredán át.

A vonat a tavalyihoz hasonlóan, újra felújított CAF fekvőhelyes kocsival közlekedik. Erdélyben Nagyvárad és Kolozsvár mellett a Székelyföld több magyarlakta települését is érinti – Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Tusnádfürdő és Sepsiszentgyörgy útirányon éri el Brassót. A vonat a Püspökladány–Biharkeresztes vonal felújítása miatt kerülő útirányon át közlekedik, Debrecen és Nyírábrány érintésével lép ki az országból. Belföldön csak Szolnok, Törökszentmiklós, Kisújszállás, Karcag, Püspökladány, Hajdúszoboszló, Debrecen, Vámospércs és Nyírábrány állomásokon áll meg.

Székelyföldről először június 17-én, csütörtökön 11:05-kor érkezik vissza Budapestre. A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon június 19-étől augusztus 29-éig tartó hídfelújítás miatt a vonat a Keleti pályaudvarról 17:40 helyett korábban, 17:10-kor indul, a Keleti pályaudvarra pedig 9:20 helyett később, 11:15-kor érkezik.

A Corona Intercityn teljes MÁV-Start állományú, ülő- és kívül-belül megújult fekvőhelyes kocsi közlekedik. A tavaly már megismert, korszerű, légkondicionált fekvőhelyes kocsik konnektorokkal és zárt WC-vel is rendelkeznek, a modernebb fékrendszer miatt pedig lényegesen csendesebben haladnak.

A fekvőhelyes kocsi utasai jegyárban foglalt üdvözlőcsomagként szénsavas és szénsavmentes ásványvizet és klasszikus Utasellátó rumos desszertet kapnak, reggeliként pedig díjmentesen választhatnak egy tetszőleges meleg italt, amely mellé csokoládéval vagy eperdzsemmel töltött gabonás kekszet szolgálnak fel a fülkében. Újdonságként a fekvőhelyes kocsi utasai egy térképes tájékoztató leporellót is kapnak. A büfékínálatban újdonság a Csíki Sör, valamint a vacsoraként is fogyasztható, töltött és frissen sütött lepények, amelyek glutén- és laktózmentes változatban is elérhetők.

A vonatra a megszokott módon a normál díjszabású, helybiztosítást nem tartalmazó jegyek mellett kedvezményes árú START Europa menetjegyek is válthatók a megújult Elvirában és a MÁV applikációban is, Budapestről már 11 eurótól.

Ne feledjék, a koronavírus-járvány miatt az arcot eltakaró maszk viselése Magyarországon és Romániában is a kormányrendeleteknek megfelelően továbbra is kötelező.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek