Vágányzári menetrend Pozsonyban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.05.12. 12:00

A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) tájékoztatása szerint május 12. és november 8. között pályafelújítási munkák miatt a Pozsony főpályaudvar–Pozsony Lamacs szakaszon csak egy vágány járható. Emiatt a szlovák infrastruktúra-kezelőség (ŽSR) vágányzári menetrendet hirdetett meg. A vágányzár egyből két nemzetközileg fontos vasútvonalat érint, mégpedig a Pozsonyból Jókúton (Kúty) át Prága felé vezetőt, valamint a Dévényújfalun (Devínska Nová Ves) át vezető bécsi vonalat. Az öt kilométeres vonalszakaszon a ŽSR felújítja a lamacsi alagutat és egy hidat.

fotó: ZSSK

A Marcheggen át Bécsbe közlekedő nemzetközi vonatok közül tíz csak a lamacsi megállóig (Bratislava-Lamač) közlekedik, nem jár be a főpályaudvarra, visszafelé is ugyaninnen indul. Vonatpótló buszokat nem indítanak, a lamacsi megállóba a többi menetrend szerint közlekedő személyvonatot lehet igénybe venni. A belföldi Pozsony–Malacka(–Jókút) vonalon 5-15 perces késésekre lehet számítani a személyvonatoknál, egy erdőháti személy csak Dévényújfaluig és vissza közlekedik.

A Prága és Budapest között közlekedő vonatok esetében két EuroCity járatra van hatással a vágányzár. A 273-as Avala EC és a 277-es Slovan EC tíz perc késésre tehet szert naponta az említett szakaszon. A másképp közlekedő vonatok teljes listája és a vágányzári menetrend itt található.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek