Variációk egy új vonatra

Kemsei Zoltán   ·   2014.03.12. 21:15
00kicsi

Ahhoz, hogy egy adott vonat közlekedhessen, a menetrenden kívül a szükséges gördülőállományt is meg kell szervezni. A Kőbánya-Kispest–Székesfehérvár között (órás ütemben) közlekedő szerelvényekre optimális lenne vagy a classic 431-es, vagy Papagáj 432-es (Szili) által vontatott ingaszerelvény, vagy pedig a motorvonat. Ingákkal, vezérkocsikkal ezek szerint a szerelvényeket kiállítók eléggé csehül állnak, az új motorvonatokat meg még csak most kezdték el szállítani.

Ellenfényben közelít a legidősebb Szili Kelenföldre március 11-én<br>(a szerző felvétele)

Az egyre népszerűbb (már napközben is látni jó hetvenöt százalékos kihasználtsággal futó vonatokat) járatra így azt adják – kocsiban, vonógépben – ami épp akad. Stadler motorvonatot csak hétvégén érdemes keresni errefelé, leggyakoribb a két By és egy kerékpárszállító BDbh(v), vagy a három halberstadti kocsit tartalmazó szerelvény. A vonógép sem mindig a jól megszokott Szili: néha a félévszázados, csíkos 1001-es vagy – mint képünkön látható – akár Gigant is jut a vonatra.

Kalmár Gergő másnap, március 12-én Gigantot talált a vonat élén

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek