Vasárnap lép életbe a MÁV-Start új menetrendje

MTI/iho   ·   2015.12.11. 08:36

Új menetrend lép életbe a MÁV-Startnál. A vasúttársaság pénteki közleménye szerint Budapest és Győr között a belföldi InterCity-vonatok óránként közlekednek, az egyik órában szombathelyi, a másik órában soproni végállomással, a szerelvények Tatán és Komáromban is megállnak. Az óránként induló elővárosi vonatok vasárnaptól meghosszabbított útvonalon, Győrig közlekednek. Emellett vasárnap új expresszvonat is indul Vaskakas néven Győrből Budapestre és vissza. A Budapest-Székesfehérvár vonalon napi tizenhárom vonat meghosszabbított útvonalon, Kőbánya-Kispest és Martonvásár között közlekedik, késő este pedig két új vonat indul Kőbánya-Kispestre Székesfehérvárról. Csökken a menetidő a MÁV-Start tájékoztatása szerint a Budapest-Tapolca, illetve a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonalon a felújítások miatt: Nagykanizsa és Keszthely átlagosan tizenöt perccel gyorsabban érhető el vasúton.

Forgalomba állt mind a negyvenkét új Stadler Flirt-szerelvény, a kelet-magyarországi régióban pedig az osztrák vasúttól (ÖBB) vásárolt, felújított kocsikat állítanak forgalomba. A nemzetközi forgalomban is lesznek változások. Minden Bécsbe közlekedő vonat vasárnaptól nem a Westbahnhofra, hanem a Hauptbahnhofra érkezik és onnan indul, emiatt fél órával csökken a menetidő Linz, Salzburg, Innsbruck, München és Zürich felé. A szerelvények fél órával később indulnak majd a Keleti pályaudvarról, és a visszaúton ugyanúgy harminc perccel korábban fognak érkezni. Az előző évben kizárólag a téli és nyári szezonban, heti egyszer közlekedő Budapest-Moszkva járat az új menetrendi évben naponta jár. A Hargita InterCity indulási időpontja Magyarország felé öt órával későbbre került.

Portálunk korábban már foglalkozott a menetrend és a szerelvény-összeállítások részleteivel.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek