Vasútállomást épít a TriGranit Poznańban

MTI   ·   2011.08.18. 16:18

A kérelem beadását követő 33 nappal meg is kapta az építési engedélyt a TriGranit 160 millió eurós poznańi beruházása, a 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokságra így elkészül a város új közlekedési csomópontja – közölte a cég csütörtökön.

Az építési engedély birtokában megkezdődhet a közlekedési csomópont építése. Az alapozást már júniusban befejezték, így  megkezdhetik a pályaudvar építését. Az előregyártott elemeknek és az alkalmazott technológiának köszönhetően az építés csupán néhány hónapot vesz igénybe.

A beruházás első fázisa, a vasútállomás 2012 májusára készül el, megkönnyítve a 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokságra a városba érkező szurkolók közlekedését. A teljes integrált közlekedési csomópont 2013 második felében készül el.

A Poznań Główny pályaudvar 5500 négyzetméteres lesz, ezen kívül megépítenek egy 230 boltot magába foglaló, mintegy 60000 négyzetméteres City Centert is.

A pályaudvar ma is teret ad kereskedelmi funkcióknak <br />(fotó: Tevan Imre)

A Lengyel Vasúttársaság (PKP) 8 pályázó közül választotta ki a TriGranitot a komplexum fejlesztésére. A megállapodás szerint a lengyel partner bocsátja rendelkezésre a 4 hektáros területet a szükséges engedélyekkel együtt, a TriGranit pedig a beruházás terveit és anyagi forrásait biztosítja.

Az integrált közlekedési és kereskedelmi központ terveit a poznańi Pentagram Architects céggel együttműködve a Bose International készítette el.

A többségi magyar tulajdonban lévő TriGranit Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési és -üzemeltetési vállalata, amely-Kelet-Közép-Európa 7 országában van jelen. A TriGranit Fejlesztési Zrt. összesen 2 milliárd euró értékben fejlesztett projekteket és további 4 milliárd euró – többnyire vegyes hasznosítású – fejlesztés megvalósítását tervezi a következő években.

Kapcsolódó hírek