Vasúti korlátozások az árvíz miatt

iho   ·   2013.06.11. 09:38

Budapest elővárosi forgalmában és több távolsági vonalon a MÁV-Start megerősített szerelvényeket közlekedtet. A váci és a sződligeti Volnábusz-járatokra érvényes bérletekkel a párhuzamosan közlekedő vonatokon ingyenes az utazás. Továbbra is teljes egészében ki van zárva a forgalomból a 4-es vonal, de a 10-es főút lezárása miatt a pótlóbuszok is megosztva, Komárom–Neszmély és Süttő–Esztergom között közlekednek.

Az 1-es vonalon a személyvonatok Budapest-Déli pályaudvar–Tatabánya és Komárom–Győr között járnak. A gyorsvonatok szintén megosztva járnak, a helyzetre való tekintettel felár nélkül. Valamennyi, Budapest–Győr–Szombathely intercity vonatát lemondta a MÁV-Start, a GYSEV-en Győr–Sopron között felármentesen lehet utazni az IC-ken.

A railjetek Budapest–Tatabánya között, és Győrtől a külföldi végállomásokig, szintén megosztva járnak. Kerülő útirányon, a 70-es vonalon jár a Wiener Walzer és Kálmán Imre EuroNight-vonat, Győrből Bruckig ráhordó vonatok közlekednek. Marad szobi kilépéssel a Dacia nemzetközi gyorsvonat is.

Kapcsolódó hírek