Végre a Görgey!

Kadocsa Gyula   ·   2015.02.09. 21:15
00kicsi

Az első – és a villamosközlekedés szempontjából legfontosabb – munka a Rózsa utca kereszteződésénél a visszafogó váltó beépítése volt. Ezzel párhuzamosan felszedték a sínszálakat a nagypanelekből a Szilágyi út és a Rózsa utca között.

Utastájékoztatás még péntek este, az utolsó teljes üzemnapon<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Február 7-én megkezdődtek az építkezési munkálatok a Görgey Artúr út Rózsa és a Szilágyi utca közötti szakaszán. A beruházás során nemcsak az úttest újul meg, hanem a 12-es és a 14-es villamos pályája és megállói is, valamint kétirányú kerékpársáv épül. Az építkezés első üteme várhatóan 2015. június közepéig tart. Ez idő alatt szünetel a 12-es villamosok közlekedése teljes vonalon, a 14-es villamosok közlekedése Káposztásmegyer végállomás és a Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet között. Helyettük 12-es és 14-es jelzéssel pótlóbuszok közlekednek a külső végállomások és Újpest-központ között. A felújítás idejére változik továbbá a 25-ös, a 30-as, a 30A a 96-os, a 121-es, a 126-os, a 126A, a 196-os, a 196A, a 220-as, a 230-as és a 296-os autóbuszok közlekedése. Új autóbuszjáratok indulnak 14E jelzéssel Újpest-Központ M és Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak között és 270-es jelzéssel Rákospalota, Csömöri-patak és Újpest-Központ M között. A teljes felújítás közel kétmilliárd forintból valósul meg, és várhatóan 2016. február végéig tart.

Vasárnap kora délelőttre kész lettek az SZTK-nál a visszafogó váltó beépítésével, a felsővezeték csatlakozásait is beépítették. Hétfőn reggel beindult az új menetrend. A 14-es villamosok az újpesti szakrendelő előtt kialakított ideiglenes végállomásig járnak. Akik reggel nem készültek fel előre, nem számoltak a hosszabb menetidővel, minden bizonnyal elkéstek a munkahelyükről, az iskolából. A pótlóbuszok a Szilágyi út vasútállomás és Árpád út közötti szakaszán csak lépésben tudtak  haladni, de az egyébként is beállt Árpád útra való feljutás is idegőrlő perceket okozott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek