Villamosflotta-avatás és járműparádé Szegeden

Bohus Dávid   ·   2012.05.27. 10:00
kicsi

Tavaly szeptemberben érkezett Szegedre az első, majd 2012. május 23-án hajnalban az utolsó a kilenc darabos Pesa Swing flottából, amelyet a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében szerzett be a dél-alföldi város. A lengyel villamosgyártó ezzel teljesítette szerződésben rögzített kötelezettségét: május 31-i határidővel leszálltotta mind a kilenc alacsonypadlós járművet a megrendelőnek.

Az utasok szolgálatába álló villamosflottát járműparádéval egybekötött ünnepségen adta át a PESA Bydgoszcz SA képviselője Botka László polgármester részére. A Széchényi téren gyülekezők a 12-es pályaszámú járművel, majd a 313-314-es ikerkocsival találkoztak, amely műszaki hiba miatt meghibásodott. Szerencsére a szerelvényt az M III. jelzésű karbantartó villamoskocsi követte, amely rögtön a segítségére is sietett. Emiatt kis késéssel, de befutott a 813-as bengáli villamos is. A szóló Tatra típuscsaládot a 912-es T6A2H és a 953-es B6A2D-M csatolt páros, a csuklósokat a 212-es KT4D-M képviselte. Az utóbbi villamos elhaladása alatt a PESA képviselője magyar nyelvű, Botka László polgármester lengyel nyelvű köszöntést olvasott fel, mire megérkezett a legfiatalabb szegedi villamos a 108-as is.

Ezt követően a Szeged pályaudvar felől érkező 101-es PESA zöld jelzést kapott a polgármestertől, így a felavatott járműflotta első tagjaként folytathatta útját kivételesen a Szeged Plaza irányába. Az alacsonypadlós jármű után a 813-as bengáli érkezett így a nosztalgiázásra vágyók egy menet erejéig elutazhattak vele az új 2-es vonal rókusi végállomásáig.

Botka László polgármester szabad jelzést ad a PESA flottának <br> a képre kattintva galéria nyílik <br> (a szerző felvételei)

Kapcsolódó hírek