Villamosok ütköztek az oroszországi Kemerovóban

iho/vasút   ·   2024.06.06. 11:25
kemerovo

A balesetben egy ember meghalt, százheten megsérültek.

Június 6-án, csütörtök reggel egy villamos az ország ázsiai részén, Nyugat-Szibériában található városában, Kemerovóban, a Tom folyón átívelő Kuznyeckij-híd közelében fékezés nélkül, nagy sebességgel haladt be egy éles ívbe: két utas kiesett a járműből, és a forgalmas főútra zuhant. A villamos ezt követően egy, a hídon, a Naberzsnaja megálló közelében álló másik villamosnak ütközött.

 

 

A sérültek között hét gyerek is van. Az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ szerint hetvennyolc embert szállítottak kórházba kivizsgálásra, többeket megműtöttek. Hatvan sérültet már hazaengedtek, húsz páciensnek viszont bent kell maradnia további kezelésekre.

A baleset okának megállapítására vizsgálat indult. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) büntetőeljárást indított a biztonsági előírásoknak nem megfelelő szolgáltatásnyújtás címén. A TASZSZ arról ír, hogy az elsődleges gyanú szerint a fékek meghibásodása és emberi tényező lehet az ütközés oka.

Az álló szerelvénybe beleszaladó villamost áprilisban vizsgálták át, a kemerovói közlekedési vállalat szerint jó állapotban volt. A villamost vezető nő 2023 októbere óta dolgozik a cégnél és eddig megfelelően végezte dolgát.

(Nyitóképünkön az összetört villamosok. Kép forrása: X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek