Visszaemelték a Vectront

Vörös Attila   ·   2016.09.18. 05:22
16__IMG_9932

A European Locomotive Leasing (ELL) cég tulajdonában lévő, az LTE által bérelt 193 271-es Vectron eddig tisztázatlan körülmények közt, személyzet nélkül megfutamodott Ferencvárosból és a soroksári úti állomás csonkavágányának földkúpjának csapódva állt csak meg szombat délelőtt. Az alig pár hónapos mozdony csak néhány napja jár be Magyarországra, micsoda pech, hogy nem valamelyik kohószökevény gépünkkel történt meg ez a baleset! Ami viszont hatalmas szerencse, hogy az egész Ferencváros állomáson végigguruló mozdony útját a vasutasok szabaddá tudták tenni, így személyi sérülés nélkül végződhetett a Vectron „kirándulása.”

Mozdonysors-horror: hátulról a daru, elölről a Szergej érdeklődik. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

Mivel a gép a földkúpot áttörve a földbe állt és csak egy tengelye maradt a sínen, a mentőakciót alaposan meg kellett tervezni. A ferencvárosi segélyszerelvény daruja nem is volt alkalmas a feladat elvégzésére, a szolnoki egységre volt szükség a 150 tonnás Kirow darujával. A szolnoki szerelvényt a százhúszas Szergej szállította a százason szakadó esőben, szélsebesen a siklás helyszínére. A monstrum letalpalása is órákat vett igénybe – hajnali négykor is még csak félkésznek tűnt a munka, a Vectron csak az egyik forgóvázával volt a sínen.

Egy emelés az elejéről, még hosszú órákon át kellett tökéletesíteni a műveletet

Fotóriporterünk már sokféle mentésnél jelen volt, most viszont valami újat látott. A Vectron földbe fúródott felét a daruval megemelték, irányba helyezték, a másik végére pedig a segélyvonat 120-as Szergeje csatlakozott és húzta a gépet a vágányra. Mindezt úgy, hogy a Vectron félig a levegőben volt! Pompásan együttműködött a mozdonyvezető és a daru kezelője, aki a gépen mindig addig nyújtott, amennyivel a Szergej arrébbhúzta a 193 271-est.

Bízunk benne, nemsokára már arról is beszámolhatunk, hogy a Vectron sínen van, a pálya felszabadult, a felsővezetéket visszaépítették és megindult a forgalom!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek