Zavartalan a vasúti teherforgalom Ausztria és Olaszország között

iho/vasút   ·   2020.03.13. 18:00
400px_obb_taurus

Habár a határon átlépő személyszállító vonatok közlekedését a napokban állították le Ausztria és Olaszország között a koronavírus terjedése elleni védekezés okán, az ÖBB teherfuvarozási ága, a Rail Cargo Group (RCG) tehervonatai továbbra is korlátozások nélkül, menetrend szerint járnak a két ország viszonylatában.

Az RCG a megrendelői igényektől függően még növelni is tudja az Ausztria és Olaszország közötti intermodális és hagyományos vasúti árufuvarozás kapacitását. A társaság olaszországi, Desióban és Santo Stino Livenzában található raktárai a szokott módon üzemelnek. A feladatok elvégzése közben az RCG természetesen mindent megtesz azért, hogy megóvja 8500 alkalmazottjának egészségét – számol be a Rail Freight.

A koronavírus miatti közlekedési korlátozások között is számos tehervonati fuvart kínál továbbra is az RCG Ausztria és Olaszország között (illusztráció)

A Rail Cargo Group négy típusú vasúti teherszállítási kapcsolatot kínál Olaszországba:

  • A TransFER Maritime hálózaton belül a trieszti kikötőhöz több ausztriai helyszínről (Salzburg, Villach, Wels, Vienna, Linz, Graz), valamint a németországi Münchenből közlekednek a tehervonatok.
  • A TransFER Continental szolgáltatás Európa számos gazdasági központját köti össze: Verona és a Balti-tenger partján fekvő Lübeck között, valamint Bécs és az olaszországi Melzo között szállít az RCG.
  • A TransFER Conventional a hagyományos szállítmányokat helyezi előtérbe, beleértve akár a veszélyes anyagokat is. Ezt a hálózatot használva számos tehervonat indul az ausztriai Villachból az olaszországi célpontokra (San Giorgio Di Nogaro, San Stino, Desio, Lugo, Maddaloni, Pescara, Bicocca).
  • A negyedik szállítási mód a kamionszállító RoLa (Rollende Landstraße), mely a nyerges vontatókkal továbbított félpótkocsikat tudja szállítani speciális kocsikon. Az RCG egyetlen RoLa-útvonalat kínál Ausztria és Olaszország viszonylatában: Wörgl és Trento között.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek