Átszervezik a DB Cargót

iho/vasút   ·   2024.07.29. 09:00
db_cargo

A Deutsche Bahn (DB) vasúti árufuvarozási ága 2025. január elsejétől alakul át.

Az új, Vasúti Logisztika elnevezésű üzleti egység az acél- és autóiparért, a folyadékok és ömlesztett áruk fuvarozásáért, valamint a teljes rakományú megoldásokért fog felelni, a másik pedig a kombinált szállítást (CT) fogja kezelni. Ez utóbbinak két alágazata lesz: az egyik a tengeri kombinált fuvarozást, a másik a szárazföldit fogja irányítani. A DB-től azt nyilatkozták: az ágazatok lesznek felelősek szolgáltatásaik gazdasági eredményeiért és minőségéért.

A DB az új kezdeményezést a féléves pénzügyi jelentésében említette, de már korábban, márciusban felröppentek hírek egy belső felosztás lehetőségéről.

Mindkét részleghez tartozik majd kijelölt gördülőállomány és személyzet. A DB szerint a kezdeményezés a folyamatok egyszerűsítését, a mozdonyok és a személyzet hatékonyabb felhasználását, ennélfogva a termelékenység növelését fogja eredményezni. A vontatási szolgáltatások az egyetlen kérdés. A vasútvállalat döntése értelmében a jövőben a DB Cargo ágazati egységei saját személyzettel és erőforrásokkal látják el a vontatási szolgáltatásokat, ha ez nyereséges, ellenkező esetben külső vasúti fuvarozó cégekhez szervezik ki a vontatást – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: Shutterstock / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek