Az azeriek is létrehoznának vasúti terminált Kínában

iho/vasút   ·   2024.06.26. 08:25
azeri_tehervonat

Azerbajdzsán nemzeti vasúttársasága, az ADY a kazah vasút KTZ által indított trendet követné, a cél az úgynevezett középső korridor teljes kapacitásának kihasználása.

Azeri médiaforrások szerint az ügy előmozdítása érdekében különleges kínai képviselőt is kinevezett az ADY. Első lépésként egy kínai irodát nyitnának meg – az ügy előrehaladása egyelőre még csak gyerekcipőben jár.

Az egyelőre még nem világos, hogy az azeriek egy létező terminált vásárolnak meg vagy egy újat építenek, mindenesetre hamarosan kiderül, mi lesz az együttműködés eredménye.

A kaukázusi ország nem az első, mely kínai terminál létrehozásán gondolkodik: a kazahok Kína szívében, Hszianban építettek egyet. A létesítmény már fel is tud mutatni eredményt, mivel megnyitása óta hetven százalékkal nőtt a középső folyosó forgalma – jelenti a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: ADY / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek