Kamionnal ütközött egy tehervonat Adácsnál

iho/vasút   ·   2024.05.07. 13:15
adacs_20240507

A szerelvény mozdonya négy tengellyel siklott, a vezért ki kellett vágni a Laminátka fülkéjéből. A személyszállító vonatok utasait pótlóbuszok viszik.

A baleset az adácsi Kossuth Lajos utcai átjáróban történt, melynél nem működött a fény- és félsorompó. Az első közlések alapján a CD Cargo 230 092-es Laminátkája által továbbított tehervonat mozdonyvezetőjét értesítették a műszaki hibáról. Az érkező szerelvény elé azonban kihajtott egy kavicsot szállító kamion, a járművek összeütköztek. A mozdony vezetőfülkéje rommá tört, a vezért a Katasztrófavédelem kivezényelt egységei feszítővágóval szabadították ki a roncsok közül. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

A balesetben a tehervonat mozdonya mind a négy tengelyével elhagyta a pályát (kép forrása: Agria TV)

A helyszínelés, a műszaki mentés és a helyreállítás ideje alatt Vámosgyörk és Ludas között mindkét vágányon szünetel a vonatközlekedés. A Hernád-Zemplén és a Tokaj Intercity-vonatok Hatvan, illetve Füzesabony állomásig közlekednek, Hatvan és Füzesabony között pótlóbuszra kell szállni az utasoknak.

A Füzesabony és Vámosgyörk között forgó személyvonatok nem közlekednek. A Mátra és Agria InterRégió-vonatokat Vámosgyörk és Ludas állomások között pótlóbusz helyettesíti. Vámosgyörkön a Mátra InterRégiókra, Ludas állomáson az Agria InterRégió vonatokra lehet átszállni.

A baleset miatt május 7-én a Budapest és Miskolc között közlekedő Hernád-Zemplén és Tokaj Intercity-k helyjegy váltása nélkül igénybe vehetők.

(Nyitóképünkön a Laminátka rommá tört vezetőfülkéje. Kép forrása: Agria TV)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek