Komoly tehervagonflottát szerez be az LTG Cargo

iho/vasút   ·   2023.11.21. 12:00
ltg_gabona

A litván nemzeti vasúttársaság árufuvarozási üzletága hamarosan ötszáz új gabonaszállító kocsival bővíti kapacitásait.

A beszerzés több szakaszban fog zajlani. Az első háromszáz kocsit várhatóan 2024 nyarán, még az aratási szezon előtt forgalomba is állíthatják. A járművekkel a klaipedai kikötőbe tartó és onnan induló gabonaszállítmányok fuvarozását tervezik elősegíteni.

Az LTG Cargo jelenleg körülbelül 1200 gabonaszállító teherkocsit üzemeltet. Az új vagonokkal a társaság célja, hogy elérje az évi egymillió tonna fuvarozási kapacitást.

A fuvarozócég előrejelzései szerint a gabonaszállítási kereslet növekedési pályán van az országban. Csak tavaly 3,7 millió tonna gabonát szállítottak, ebből közel 2,3 millió tonnát litván megrendelőknek. A szállítási volumen pedig valószínűleg tovább fog nőni, mivel minden európai ország a vasúti fuvarozásra fókuszál.

A vasúttársaság és az ukrán nemzeti vasút UZ nemrégiben jelentette be, hogy félpótkocsik szállítására irányuló tesztfuvarokat indítanak Kijev és Kaunas között. Habár a partnerek a nyár óta arról tárgyalnak, hogy ezzel az útvonallal az ukrán gabonaexportot is segíthetik, ezzel kapcsolatban még nem nyilatkoztak. Az LTG Cargo gabonaszállító flottájának bővítése viszont jelzésértékű lehet, hogy most több kapacitás áll rendelkezésre a kipróbálásra – jelenti a Rail Freight.

(Nyitóképünkön az LTG Cargo meglévő gabonaszállító kocsijai közül néhány. Kép forrása: Railway Supply)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek