A Dachser is vasúton szállít Németországból Kínába

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.04.16. 15:00
Dachser_01

Az Új Selyemúton kerülnek Németországból Kínába a BASF vállalat vegyipari termékei. Egy tehervonat 42 konténerszállító kocsiból áll, az első vonat a napokban meg is érkezett a rendeltetési helyére. A vonat a ludwigshafeni KTL Kombi terminálból indult, Lengyelországon, Fehéroroszországon, Oroszországon és Kazahsztánon keresztül jutott Kínába. A tehervonat üzemeltetője az RTSB GmbH vállalat volt. Az út vasúton mindössze 14 napig tartott, ami több mint két héttel gyorsabb, mint ugyanezt a távot konténerhajóval megtenni. A vasúti áruszállítás főleg a vegyipari üzemeknek jelent kedvező alternatívát, hiszen sok esetben a célállomások messze a tengeri kikötőktől találhatók.

Fotó: Dachser

A konténereket két alkalommal is át kell rakodni, Lengyelországban és a kazah–kínai határon. A konténerek jobbára különféle vegyipari alapanyagokkal, granulátumokkal, üzemanyag származékokkal vannak tele. A közép-kínai Hszianban történő kirakodást követően a Dachser North China a szükséges vámolás után kamionokra pakolják az árut, így kerülnek a végső rendeltetési helyükre. A logisztikai vállalat kiemeli, hogy az Új Selyemúton történő vasúti szállítás jóval gyorsabb, mint a tengeri hajószállítás, olcsóbb, mint a légi szállítás, viszonylag könnyen tervezhető és megbízható.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek