A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások február 19-étől

iho/vasút   ·   2018.02.17. 16:15
vaganyzar0
Vonatpótlás Székesfehérvár és Sárbogárd között

Börgönd–Sárbogárd között pályafelújítást végeznek február 25-éig, ezért napközben néhány vonat helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat Székesfehérvár és Sárbogárd között.

Ideiglenesen kimaradó vonatok Hatvan felé

Február 24-én a Rákos–Pécel szakaszon végzett pályakarbantartás miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Keleti pályaudvarról Hatvanig, illetve a Hatvanból Budapestig közlekedő személyvonatok ideiglenesen kimaradnak a menetrendből. Az utasok az egri, sátoraljaújhelyi és miskolci gyorsított, illetve sebesvonatokkal utazhatnak, amelyek Budapest–Hatvan–Budapest között a személyvonatok menetrendje szerint közlekednek, minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Még mindig ketté vannak vágva a kör IC-k

A Budapest–Szolnok–Debrecen–Záhony fővonalon és a csatlakozó vonalakon a Kaba–Hajdúszoboszló vonalszakasz pályafelújítása miatt február 26-áig módosított menetrend érvényes. A vágányzár ideje alatt módosult a menetrend a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vasútvonalon. A Budapest-Keleti és Budapest-Nyugati pályaudvar közötti úgynevezett kör intercity vonatok mindkét irányban csak Nyíregyházáig közlekednek, a közvetlen intercityvel történő továbbutazást nem tudjuk biztosítani Nyíregyházán egyik irányban sem. A Budapest-Keleti–Miskolc–Nyíregyháza vasútvonal Miskolc és Nyíregyháza közötti szakaszán is változott a menetrend, a nyíregyházi IC-csatlakozások és a kör IC vonatok rövidebb útvonala miatt.

Nyíregyházán átszállásmentes kapcsolat Budapest-Keleti–Debrecen viszonylatban a Keleti pályaudvarról 17:30-kor, illetve Debrecen–Budapest-Keleti viszonylatban a Debrecen állomásról 6:54-kor induló Tokaj InterCity vonatokkal biztosított.

A Vecsés–Monor és a Kaba–Hajdúszoboszló állomások között végzett pályakarbantartás miatt február 25-éig a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Épül a sztráda, persze, hogy nem járnak a vonatok

A Mezőtúr–Szarvas–Orosháza szakaszon, június 15-éig a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Mezőtúr–Szarvas és Szarvas–Orosháza között vonatpótló buszokkal kell utazni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek