Befejeződhet a 120-as felújítása – újabb százmilliárdért

iho   ·   2017.02.15. 10:50

A költségek mintegy nyolcvan százalékát európai uniós forrásból fedeznék – írja a Napi Gazdaság. A NIF Zrt. honlapján még 2015 októberében megjelent projekt szerint a Békéscsaba és Lőkösháza közötti, harminc kilométer hosszú, egyvágányú szakaszon gyakorlatilag az alépítménytől kezdve minden megújulna: az új, kétvágányú pálya 160 kilométer per órás sebességre és 225 kilonewton tengelynyomásra lesz majd alkalmas, Kétegyháza és Lőkösháza állomásán 55 centiméter magas, perontetővel ellátott peronok épülnek, amelyeket akadálymentes gyalogosaluljárón át lehet megközelíteni. Kétegyházán új közúti felüljáró épül, az állomási váltókat elektromos fűtéssel látják el. A megvalósíthatósági tanulmány két évvel ezelőtt már elkészült, a projekt az előkészítési fázisnál tart.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Áprilistól augusztusig Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV

GYSEV/iho   ·   2024.04.13. 12:00

A vasúttársaság Sopron és Nezsider között elsősorban turisztikai céllal indított járatainak az a célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit, látnivalóit.