Csak a Margit hídtól jár szombaton késő este a H5-ös HÉV

iho/vasút   ·   2017.06.06. 14:10

2017. június 10-én, szombaton a Batthyány térről az utolsó HÉV-szerelvény 20 óra 54 perckor indul és Szentendréig közlekedik. Ezt követően az utolsó járatindulásig a vonatok csak a Margit híd, budai hídfő megállótól indulnak Szentendre és Békásmegyer felé. A lezárás ideje alatt pótlóbuszjárat nem lesz. A HÉV helyett a 109-es autóbusszal, illetve a 19-es és 41-es villamossal lehet utazni a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között. A Batthyány térig közlekedő utolsó HÉV-szerelvény Szentendréről 20 óra 3-kor, Békásmegyerről 20 óra 21 perckor indul. Ezt követően az utolsó járatindulásig a vonatok csak a Margit hídig közlekednek. A csatlakozások biztosítása érdekében a késő esti időszakban a H5-ös HÉV, a 19-es villamos, valamint a 118-as, 134-es, 143-as, 137-es, 186-os, 218-as, 219-es, 237-es, 243-as autóbusz esetenként a megszokottól eltérő időpontban, később közlekedik.

Június 10-én, szombaton este a H5-ös HÉV fővárosi végállomása a Margit híd lesz (forrás: BKK)

A vágányzár ideje alatt a HÉV pótlásában a 19-es és 41-es villamos, valamint a 109-es autóbusz pótlójáratként is részt vesz, ezért ezeken a járatokon a Batthyány tér M+H és a Margit híd, budai hídfő H megállóhelyek közötti szakaszon az alábbi előírás érvényes:

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A villamosról, illetve az autóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a villamosra, illetve az autóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek